U Zaječaru 16 novoinficiranih, Knjaževcu 18, Boru 37, a u Negotinu još tri pozitivna na kovid-19

Na osnovu 30 obrađenih PCR testova, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još šesnaest novih covid-19 pozitivnih lica (53% od broja testiranih). Od ovog broja 5 osoba je ženskog i 11 muškog pola, starosti od 20 do 79 godina života. Na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar smešteno je 25 pacijenata a na Grudnom odeljenju 5 pacijenata.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 5.712 PCR uzoraka dok se rezultati čekaju za još 47 ranije testiranih osoba i 57 juče uzorkovanih.

Koronavirusom u opštini Knjaževac zaraženo je još 18 lica, saopštio je Zavod za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru. Inficirano je 10 žena i 8 muškaraca, starosti od 21 do 74 godine, te se broj pozitivnih od početka pandemije popeo na 391.

Kako je objavljeno na fb stranici Grada Bora, a prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok”, na području grada Bora je danas ukupno 240 osoba pozitivno na virus, a od poslednjih informacija oporavilo se sedam osoba, dok je registrovano 37 novih slučajeva.

Prema najnovijim podacima broj pozitivnih na koronavirus u opštini Negotin danas je povećan za tri slučaja od 12 testiranih pacijenata. Muškarac starosti 59 godina i šezdesetjednogodišnja žena su hospitalizovani na Odeljenju pneumoftiziologije ZC Negotin. Virus korona je registrovan i kod tridesetpetogodišnjeg muškarca sa pozitivnim serotološkim nalazom koji je bez klasičnih simptoma. Na negotinskom Grudnom odeljenju u narandžastoj zoni leče se tri Kovid pacijenta. U opštini Negotin trenutno je 30 aktivnih slučajeva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *