Povećava se broj inficiranih i pregleda u kovid ambulantama

Na teritoriji grada Bora, prema jučerašnjim podacima, potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopšteno je na konferenciji za medije. U ovom rudarskom gradu trenutno su 63 osobe pozitivne na koronavirus.

Epidemiolog dr Javorka Stankulić kazala je da je među obolelima sedam osoba muškog i osam ženskog pola i da je najveći broj zaraženih u starosnoj dobi između 40 i 49 godina. Među obolelima je i osamnaestogodišnji učenik jedne od borskih srednjih škola.

Dr Vesna Radosavljević, direktorka Doma zdravlja u Boru istakla je i da je primetno povećan broj pregleda u kovid ambulanti, te da će, ukoliko se situacija pogorša, biti predloženo uvođenje novih antiepidemijskih mera.

Nakon više dana bez inficiranih, epidemiološka situacija u Knjaževcu je u pogoršanju, saopštava Zdravstveni centar, a prenosi Knjaževacinfo. Prema poslednjim rezultatima, u kovid ambulantama testirane su 24 osobe, od kojih je troje pozitivno na kovid-19. Jedan pacijent upućen je na lečenje u Klinički centar Niš.

U opštini Negotin su, prema poslednjim informacijama, zabeležena dva nova slučaja pozitivna na koronavirus. U trećem talasu, od 2. oktobra, u opštini Negotin registrovano je 19 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

U Kovid ambulanti Zdravstvenog centra Negotin poslednjih dana zabeleženo je blago povećanje broja pregleda pacijenata sa simptomima sličnim koronavirusu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.