Osam medalja za Pauerlifting i bodi bilding sportski klub “Knjaževac”

Proteklog vikenda, Pauerlifting savez Srbije i Pauerlifting i bodi bilding sportski klub “Knjaževac”, organizovali su Državno prvenstvo u Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom) Powerliftingu. Na ovom prvenstvu učestvovalo je 74 takmičara od čega 28 žena i 4 osoba sa invaliditetom, iz 22 klubova iz Srbije.

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub “Knjaževac” nastupio je na ovom prvenstvu sa podmlađenom ekipom, debitovali su Aleksandar Živković, Ivana Živković, Jovan Milosavljević i Tina Savić.

Klub je ostvario izvanredne rezultate, nastupilo je jedanaeset takmičara od čega šest takmičarki i pet takmičara, osvojeno je ukupno 8 medalja, od čega su četiri zlatne, tri srebrne, jedna bronzana, jedan pehara za ukupni plasman i jedno četvrto mesto, a to je po kategorijama izgledalo ovako:

Aleksandar Živković osvojio je srebrnu medalju u disciplini “Classic Powerlifting” u kategoriji juniora do 93 kg. sa podignutih 465 kg.

Aleksandra Stanković osvojila je zlatnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 52 kg. sa podignutih 230 kg. u totalu.

Ivana Živković osvojila je srebrnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 84 kg. sa podignutih 200 kg. u totalu.

Jovan Milosavljević zauzeo je četvrto mesto u disciplini “Classic Powerlifting” u kategoriji juniora do 83 kg. sa podignutih 447.5 kg.

Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji Veteranki M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 72 kg. sa podignutih 227.5 kg. u totalu. Marija je takođe osvojila pehar kao najjača takmičarka u kategoriji veteranki u ukupnom plasmanu.

Milica Mladenović osvojila je bronzanu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji seniorki do 63 kg. sa podignutih 235 kg. u totalu.

Tijana Trifunović osvojila je zlatnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji subjuniorki (uzrasta od 14-18 godina) do 52 kg. sa podignutih 185 kg. u totalu.

Tina Savić osvojila je srebrnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji subjuniorki (uzrasta od 14-18 godina) do 57 kg. sa podignutih 175 kg. u totalu.

Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji Veterana M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 83 kg. sa podignutih 92.5 kg.

Aleksandar Radisavljević nastupio je u disciplini “Equipped Pauerlifting”, ali je kao i Saša Tošić koji je nastupio u disciplini “Bench press za osobe sa invaliditetom” nažalost ovoga puta ostao bez plasmana.

Odlazak na ovo takmičenje pomogla je lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.