Upoznajte francusku kulturnu baštinu na izložbi fotografija u Zavičajnom muzeju Knjaževac

Zavičajni muzej Knjaževac i Francuski institut u Srbiji priređuju izložbu FRANCE eMOTION, u galeriji knjaževačkog muzeja. Otvaranje je u četvrtak 17. septembra, u 11 sati.

Međunarodna izložba “France eMotion”, koju je kreirao klaster “Atout France” u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoce na jedinstvenu šetnju kroz francusku kulturnu baštinu, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.

Četiri međunarodna fotografa, Išola Akpo iz Benina, Edu Monteiro iz Brazila, David Šaliol iz Sjedinjenih Američkih Država i Lurdes Segade iz Španije, proputovali su, svako sa svojim objektivom u ruci, jedan deo Francuske. Fotografske zabeleške nastale tokom njhovih putešestvija, predstavljaju jedinstven pogled na raznolikost francuske kulturne baštine. U njihovom društvu, gledalac korača puteljcima tvrđava i parkovima dvoraca, prolazi kroz muzeje i najsavremenije izložbene prostore, divi se lukovima opatija i mostova.

Ovom izložbom Zavičajni muzej Knjaževac nastavlja dugogodišnju praksu učešća u međunarodnoj manifestaciji “Dani evropske baštine”. U skladu sa ovogodišnjom temom manifestacije “Nasleđe i obrazovanje”, Zavičajni muzej Knjaževac je pripremio čitav niz aktivnosti i programa koji ukazuju na značaj nasleđa kao važnog resursa u procesu obrazovanja, kao i na obrazovnu ulogu ustanova kulture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *