U srednjim školama Zaječarskog okruga 157 slobodnih mesta za drugi upisni krug

Tokom vikenda srednje škole će objaviti preostala slobodna mesta nakon prvog upisnog kruga, na koja će konkurisati neupisani đaci u ponedeljak, 13. jula. U srednjim školama Zaječarskog okruga ima ukupno 157 slobodnih mesta.

Najviše mesta za drugi upisni krug ponudiće Tehnička škola “Nikola Tesla” u Boljevcu – 54. Po 10 mesta imaju smerovi bravar zavarivač (dualno) i operater mašinske obrade (dualno), čak 20 slobodnih mesta ima na smeru tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašina (dualno) i 14 slobodnih mesta za zanimanje turističko-hotelijerski tehničar.

U dve srednje škole u Knjaževcu preostalo je ukupno 55 slobodnih mesta; na obućarskom smeru u Tehničkoj školi je 10 slobodnih mesta i 9 za građevinskog tehničara. Knjaževačka gimnazija trudiće se da popuni 16 slobodnih mesta na društveno-jezičkom smeru i čak 20 na prirodno-matematičkom.

Srednja škola “Branislav Nušić” u Sokobanji ima 36 nepopunjenih mesta – za konobara 6, za turističko-hotelijerskog tehničara 4, ekonomskog tehničara 12, dok opšti gimnazijski tip ima 14 slobodnih mesta.

U zaječarskim srednjim školama za drugi upisni krug preostalo je ukupno 16 slobodnih mesta – 9 u odeljenju društveno-jezičkog smera Gimnazije i u Tehničkoj školi 7 – od čega 4 na smeru elektrotehničar za elektroniku na vozilima i 3 za tehničara mehatronike (dualno).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *