U Knjaževcu odigran meč sedmog kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Sportskog saveza Кnjaževca, u Knjaževcu je organizovan susret sedmog kola Prve lige Srbije u košarci u kolicima (PLS), koji se igrao u organizaciji Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SККS).

U nadmetanju ККК “Nais” iz Niša i ККК “Bijeljina” trijumfovali su momci iz Semberije rezultatom 73:61.

Najbolji srpski košarkaš u kolicima Aleksandar Jovanović, bio je najbolji igrač i na ovoj utakmici.

“Fizički veoma zahtevna utakmica, odigrana u maksimalnom tempu svih 40 minuta. Morali smo da damo sve od sebe da bi ostvarili pobedu. Imao sam očekivanu podršku u Sikimi i Cvjetkoviću, a igre Šarenca i Rosuljaša pokazuju da se za budućnost ne brinemo. Čestitam našoj bratskoj ekipi ККК Nais na sjajnoj utakmici sa mnogo koševa, nadmudrivanja i lepih poteza, a zahvaljujem im na gostoprinstvu. Zahvalnost dugujem i Кnjaževcu, dokazanom prijatelju košarke u kolicima”, rekao je Aleksandar Jovanović, najbolji igrač utakmice.

Iako su doživeli poraz, u ККК “Nais” nisu razočarani utakmicom i sezonom.

“Čestitam ekipi ККК Bijeljina na zasluženoj pobedi. Drago mi je da smo odigrali utakmicu sezone, najefikasniju u PLS, bez obzira na poraz. Naš bratski klub ККК Bijeljina je pre utakmice bila apsolutni favorit, to se dokazalo na terenu. Mi nismo razočarali, naprotiv, na momente smo držali priključak, ali za preokret smo morali da imamo i trećeg igrača koji bi pratio izvanredne Jovanovića i Stankovića”, objašnjava prvi čovek struke ККК “Nais” Miljan Hadžović.

Operativnu podršku utakmice dali su Regionalno udruženje košarkaških sudija Istok i košarkaši КК “Leda” iz Кnjaževca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.