Nikola Jovanović i Klara Vaja pobednici teniskog turnira “Timočka Krajina open 2020”

Nikola Jovanović, član Teniske akademije “Tipsarević” osvojio je danas prestižni teniski turnir “Timočka Krajina open 2020” na Popovoj plaži u Zaječaru. Najbolje rangirani teniser u Srbiji u kategoriji do 16 godina, savladao je u finalu Veljka Cvetkovića iz Teniske akademije “Živković” iz Niša, rezultatom 2:0, po setovima 6:0 i 6:1.

U isto vreme, na terenima TK “Magnet” u Knjaževcu, u konkurenciji devojčica do 16 godina, trijumfovala je Klara Vaja iz TK “Đukić” iz Beograda. Klara je u finalu savladala prošlogodišnju pobednicu Anju Stanković iz Teniske akademije “Živković” iz Niša, rezultatom 2:0, po setovima 7:6 i 6:3. Direktor turnira u Knjaževcu bio je Aleksandar Кrstić.

Direktor turnira u Zaječaru Dario Petković (TK AS Timok), zahvalio je finalistima na sjajnom tenisu i poručio da će Zaječar i u budućnosti biti domaćin ovako velikih takmičenja. On je nakon finala, zajedno sa direktorkom Turističke organizacije grada Zaječara Draganom Gogić, osim peharima i medaljama finaliste nagradio i majicama i prigodnim poklonima sa motivima grada Zaječara, koje je obezbedila ova gradska ustanova.

Turnir se odigran u okviru kalendara Teniskog saveza Srbije.

Mlade srpske tenisere od većih takmičenja u nastavku sezone očekuju Masters u Beogradu, koji počinje 17. jula i Državno prvenstvo u Čačku, čiji je početak zakazan za 25. jul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.