Obeležavanje pola veka od prvog Dana planete Zemlje

Sijaset umetničkih projekata, inicijativa u začetku i seminara nalazi se na karti sveta za Dan planete Zemlje koji se obeležava svake godine 22. aprila. Pokret se 1990. godine iz SAD proširio na globalnu scenu, a ovog puta akcija naglašava umrežavanje i lični doprinos.

Ako i nije bio spreman za pandemiju korona virusa, svet mora da se spremi za klimatsku krizu. Ovog puta, veterani borbe za zaštitu životne sredine, novije generacije aktivista i svi oni koji žele sigurnu budućnost okupiće se danas samo preko onlajn platformi. Takođe, oni će se koncentrisati na ono čime mogu da doprinesu kao pojedinci, u svom neposrednom okruženju.

I širenje oboljenja COVID-19 i klimatske promene su katastrofalnih razmera, saopšteno je, uz predloge za obeležavanje pola veka od prvog Dana planete Zemlje. Društvena distanca ne sprečava nas da podviknemo, povezani bolje nego ikad uz pomoć digitalnih mreža, i uhvatimo se u koštac sa globalnim zagrevanjem.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.