Info dan u Zavičajnom muzeju Knjaževac

Kultura desk Srbija organizuje info dan u knjaževačkom Zavičajnom muzeju, 18. februara u 13 sati, u cilju što uspešnije pripreme za konkurisanje na trenutno otvoreni poziv za projekte saradnje na Zapadnom Balkanu. 

Program info dana čini prezentacija misije programa i smernica novog konkursa za Zapadni Balkan o čemu će govoriti Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija, kao i razgovor o projektnim idejama, odnosno kako od ideje kreirati uspešnu aplikaciju.

U Zavičajnom muzeju očekuju predstavnike ustanova i organizacija koji pripremaju dokumentaciju za prijavu na konkurs za Zapadni Balkan, kao i sve zainteresovane profesionalce u kulturi koji žele da se informišu i obuče za konkurisanje na program Kreativna Evropa.

Kultura desk Srbija, kao deo Deska Kreativna Evropa Srbija, je nacionalna kancelarija koja u Srbiji sprovodi glavni program EU za kulturu – Kreativna Evropa. Jedan od važnih ciljeva Deska Kreativna Evropa Srbija jeste davanje doprinosa demetropolizaciji Srbije, zbog čega se aktivnosti Deska odvijaju ne samo van Beograda, već i van većih gradskih centara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *