PBBSK “Knjaževac” osvojio 6 medalja na Gala kupu u Nišu

Minulog vikenda u Nišu je održan tradicionalni Gala kup u Pauerliftingu Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom), na kome je učestvovalo oko 90 takmičara iz 26 klubova iz Srbije i Makedonije.

Pauerlifting i bodi bilding sportski klub “Knjaževac” nastupio je na ovom prvenstvu sa sedam takmičara, a osvojeno je ukupno 6 medalja, od čega su tri zlatne, tri srebrne i dva pehara za ukupni plasman. Po kategorijama:

Srđan Ristić osvojio je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji do 83 kg. sa podignutih 92.5 kg.

Vesna Nikić osvojila je zlatnu medalju u disciplini Bench press za osobe sa invaliditetom u kategoriji Veteranki M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 84 kg. sa podignutih 70 kg. Vesna je takođe osvojila pehar kao najjača takmičarka u kategoriji žena – osoba sa invaliditetom.

Marija Rakić osvojila je zlatnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji Veteranki M1 (uzrasta od 40 do 49 godina) do 72 kg. sa podignutih 215 kg. u totalu. Marija je takođe osvojila pehar kao najjača takmičarka u kategoriji veteranki u ukupnom plasmanu.

Milica Mladenović osvojila je srebrnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji seniorki do 57 kg. sa podignutih 220 kg. u totalu.

Aleksandra Stanković osvojila je srebrnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji juniorki (uzrasta od 19-23 godina) do 52 kg. sa podignutih 237.5 kg. u totalu. Aleksandra je takođe postavila novi državni rekord u disciplini “Mrtvo dizanje” koji sada iznosi 115 kg.

Tijana Trifunović osvojila je srebrnu medalju u disciplini “Classic Pauerlifting” u kategoriji subjuniorki (uzrasta od 14-18 godina) do 52 kg. sa podignutih 172.5 kg. u totalu.

Aleksandar Radisavljević nastupio je u disciplini “Equipped Pauerlifting” u kategoriji juniora(uzrasta od 19-23 godina) do 105 kg, ali zbog prevelike želje da postavi novi lični rekord ovoga puta ostao je bez plasmana.

Ovim takmičenjem završena je takmičarska sezona 2019. godine u Pauerlifting sportu, koja je za PBBSK „Knjaževac“ protekla izuzetno uspešno. Klub je u takmičarskoj sezoni 2019. godine osvojio 56 medalja, od toga četrdeset zlatnih, dvanaest srebrnih, četiri bronzane, kao i sedamnaest pehara za ukupni plasman.

Odlazak na ovo takmičenje pomogla je lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Sport Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *