Promocija knjige “Ukusi Stare planine” u Knjaževcu

U Zavičajnom muzeju u Knjaževcu, u četvrtak, 14. novembra, biće predstavljena knjiga “Ukusi Stare planine” Dejana Zagorca, istraživača Zavoda za proučavanje kulturnog razvita. Početak je u 14 sati.

Nakon velikog uspeha knjige “Ukusi Đerdapa”, a pre promocije nove knjige “Ukusi Zlatibora” u centru pažnje našla se sjajna knjiga “Ukusi Stare planine” Dejana Zagorca, koja na jedan izuzetan način predstavlja gastronomsko nasleđe prostora Stare planine, odnosno knjaževačkog i pirotskog kraja.

O istraživačkom radu, rezultatima istraživanja, novim saznanjima i ponovo otkrivenim elementima nematerijalnog kulturnog nasleđa, u galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac će pored autora Dejana Zagorca, govoriti i Jelena Đorđević, PR Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Ivan Svetozarević, turizmolog stručni saradnik u priređivanju knjige i Slavko Spasić, istraživač Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

U ime Zavičajnog muzeja Knjaževac, koji je u toku terenskih istraživanja 2016. godine pružio logističku i stručnu pomoć, uvažene kolege će pozdraviti v.d. direktora Zavičajnog muzeja Knjaževac Aleksandar Ristić.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *