Knjaževački osnovci otvorili renovirani stadion

Gradski stadion u Knjaževcu uspešno je rekonstruisan uz podršku Kraljevine Norveške, a time su poboljšani uslovi za bavljenje sportom gotovo 15.000 dece, mladih i sportista koji koriste ovaj kompleks. Učenici knjaževačkih osnovnih škola učestvovali su danas u rolerijadi i krosu, čime je označeno otvaranje ovog sportskog objekta. 

“Posle mnogo decenija, stadion u Knjaževcu dobio je izgled o kom smo sanjali svi mi koji smo se bavili sportom. Potpuna rekonstrukcija stadiona doprineće tome da Knjaževac bude grad sporta i zdravog načina života, tako da mladi ostanu ovde i dobiju sve adekvatne uslove za sportske aktivnosti. Ovaj projekat ne bismo mogli da sprovedemo bez podrške Kraljevine Norveške, kojoj smo veoma zahvalni za doprinos”, rekao je predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Radovi koji su sprovedeni u sklopu projekta „Norveška za vas – Srbija“, obuhvatili su ugradnju sistema za navodnjavanje, asfaltiranje atletske staze, obnovu travnog zasada oba pomoćna terena za fudbal, izradu metalne ograde oko stadiona i metalne pomoćnih terena za fudbal, rekonstrukciju istočne i zapadne zidane ograde stadiona.

Zahvaljujući podršci Kraljevni Norveške, ovim su unapređeni uslovi za oko 9.400 dece i mladih u Knjaževcu, 2.200 članova lokalnih sportskih klubova, oko 3.000 stanovnike opštine koji se rekreativno bave sportom i oko 300 sportista koji se svake godine pripremaju za takmičenja. Kraljevina Norveške finansirala je ovaj projekat sa 100.000 evra, a opština Knjaževac učestvovala je sa 120.000 evra.

“Ovo je bio jedan od prvih projekata čije smo finansiranje odobrili kroz naš program “Norveška za vas – Srbija”, u sklopu podrške manje razvijenim opštinama. Iako je naš cilj prvenstveno finansiranje razvojnih projekata koji unapređuju lokalnu komunalnu infrastrukturu ili uslove obrazovanja, bilo nam je važno da podržimo obnovu stadiona u Knjaževacu i time omogućimo deci i mladima da u svom gradu imaju uslove za sport i rekreaciju, jer broj stanovnika u ovoj opštini prepolovljen je za poslednjih nekoliko decenija. Imali smo dva vredna partnera – lokalnu samoupravu Knjaževac i UNOPS, koji sprovodi projekat – tako da danas vidimo značajne rezultate”, saopšteno je iz ambasade Kraljevine Norveške. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Društvo, Ekonomija Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *