Knjaževac: Izložba o privredi Paraćina u Zavičajnom muzeju

Večeras u 19 sati u galeriji Zavičajnog muzeja Knjaževac biće otvorena multimedijalna izložba Zavičajnog muzeja Paraćin “Privreda Paraćina – Od mlina do savremene industrije: sećanje za optimističnu budućnost” čiji su autori dr Hristina Mikić i Estela-Radonjić-Živkov.

Izložba prikazuje privredni razvoj Paraćina, od predratnog perioda do današnjih dana kroz priču o najznačajnijim fabrikama Paraćina i bankama osnovanim u predratnom periodu. Privredna istorija je jedan od najznačajnijih aspekata identiteta Paraćina, ali ona nije u dovoljnoj meri do sada bila dokumentovana, valorizovana i prezentovana široj javnosti.

Izložbu prate interaktivna publikacija i besplatna android aplikacija koje doprinose rekonstruisanju kulturnog nasleđa gradske arhitekture in situ (na licu mesta gde su ti objekti nekada bili i kako su izgledali). Izložbu je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, CRH Cementara Popovac u okviru programa “Partnerstvo za budućnost” i Opština Paraćin.


Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *