Gašenje knjaževačke deponije još traje

Radnici JKP “Standard”, u čijoj je nadležnosti gradska deponija u Knjaževcu, i dalje rade na sanaciji požara koji je na deponiji izbio u sredu. Navozi se zemlja kojom se posipaju površine smetlišta koje još tinjaju, a zatim kvase vodom kako bi se smanjio dim.

Nadležni kažu da se radi 24 sata sa svom raspoloživom mehanizacijom komunalnog preduzeća, privatnog preduzeća, a došle su i radne mašine iz Zaječara kako bi se u najkraćem mogućem roku sanirala zapaljena deponija.

Koristi se i specijalno sredstvo za prevenciju i gašenje požara, ukoliko se pokaže kao efikasno, naručiće se nove količine, kako bi se brže i efikasnije sanirala deponija i potpuno ugasio požar.

U Knjaževcu se redovno obavlja merenje kvaliteta vazduha, rezultati uzoraka u vreme požara na deponiji biće poznati u četvrtak.

Prema informacijama iz Hitne službe ZC u Knjaževcu, prethodnih dana nije bilo pacijenata koji su se javljali lekarima zbog eventualnih problema koji mogu da stvore povećane koncentracije dima u vazduhu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *