Podnet optužni predlog protiv vanbračnih supružnika iz Knjaževca čija je tromesečna beba zimus preminula od gladi

Osnovno javno tužilaštvo u Knjaževcu, kako prenose Novosti, podnelo je optužni predlog protiv vanbračnih supružnika Darka Đorđevića (33) i Milice Janković (28), čija je tromesečna beba Maša krajem februara ove godine preminula od gladi. Darko i Milica terete se za krivična dela napuštanje nemoćnog lica i zlostavljanje i zapuštanje maloletnog lica, a ako se oglase krivim, njima preti kazna do osam godina zatvora.

Njihovu trogodišnju ćerku i dvogodišnjeg sina, Centar za socijalni rad u Knjaževcu kada se ovo desilo, oduzeo je od roditelja i smestio u hraniteljsku porodicu.

Zaječarska policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsila je LJ.T. (1962), medicinsku sestru u Zdravstvenom centru Knjaževac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila teško krivično delo protiv zdravlja ljudi. Ona se sumnjiči da je od 12. novembra prošle godine do 12. februara ove godine nije obilazila novorođenče iz Knjaževaca.

Time je propustila da konstatuje očigledno loše uslove u kojima je odgajano dete, koje je usled neuhranjenosti preminulo 12. februara. Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *