Osuđen Toplica Mitrović vlasnik Hotela Srbija TIS

Toplica Mitrović, vlasnik Hotela “Srbija TIS” prvostepeno je danas osuđen na kaznu zatvora od 6 meseci uslovno na dve godine zbog krivičnog dela – Oštećenje životne sredine. Njega je sudija Osnovnog suda u Zaječaru Saša Živković, osudio na ovu kaznu kao investitora bušotine na parkingu hotela koja je dovela do presušivanja više arteskih česama u gradu. Direktorku Hotela Snežanu Mitrović sud je oslobodio. 

Posle izricanja presude, Mitrovići nisu želeli da komentarišu presudu a njihov advokat je u neformalnom razgovoru sa našim novinarom, najavio žalbu. Kuriozitet je da je ovo prva presuda u istoriji srpskog pravosuđa koja je izrečena za krivično delo oštećenje životne sredine.  

U Udruženju “Za česme” koje je i podnelo krivičnu prijavu protiv bračnog para Mitrović, zadovoljni su današnjom presudom. 

Obe strane u ovom procesu imaju pravo žalbe Višem sudu u Zaječaru u roku od 8 dana.

 

Ovaj medijski sadržaj je sufinansiran sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine. Mišljenja i stavovi izraženi u tekstu su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Ministarstva zaštite životne sredine.

 

Ministarstvo zaštite životne sredine

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *