Održana 8. TIKVIJADA u Nikoličevu (FOTO)

U prepunoj Sali Doma kulture u Nikoličevu danas je održana  8. “Tikvijada”, manifestacija koju su u ovom selu osnovali Danica i Sergej Križanović. 

Posetioci su na izložbi “Tikva kao hrana, lek i ukras” imali priliku da vide 50-tak vrsta tikvi, od najmanjih ukrasnih tikvica do najvećih belih bundeva koje dostižu težinu od preko 40 kg. 

Vredne domaćice iz Nikoličeva pripremile su specijalitete od tikve, kako slane tako i slatke, a novina na ovogodišnjoj izložbi je ljuti specijalitet od tikve.

Otvarajući manifestaciju Danica Križanović je naglasila da je tikva osim što je hrana, lek i ukras takođe i posuda i podsetila da je nekada na svakom izvoru i bunaru bila velika čaša od tikve. Okupljene meštane Nikoličeva i njihove goste u ime gradske uprave pozdravila je pomoćnica gradonačelnika Elena Petrović, koja je odala priznanje osnivačima “Tikvijade” i  vrednim domaćinima koji su priredili tako lepu izložbu. Posetioce je  pozdravio i predsednik Saveta mesne zajednice Duško Monović.

Priređen je i prigodan program u kome su nastupila kulturno-umetnička društva “Ilinsko vrelo” iz Ilina i “Gradec” iz Gradskova, kao i učenici Osnovne škole “Dositej Obradović”, izdvojenog odeljenja u Nikoličevu, koji su izveli recital posvećen tikvi.

Organizatori manifestacije su Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu “Zoran Radmilović” i Mesna zajednica Nikoličevo, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *