Knjaževac: U subotu otvaranje Međunarodne konferencije Kulturno nasleđe i EU

Međunarodna konferencija „Kulturno nasleđe i EU“ biće održana sutra u Domu kulture u Knjaževcu od 10 časova. Konferenciju organizuje Instutut za pogranična područja u saradnji sa opštinom Knjaževac, u okviru projekta ’’Countering Euroscepticism through Cultural Heritage Preservation’’.

Ova konferencija treba da prikupi i predstavi iskustva različitih zemalјa po pitanju kulturnog nasleđa i evroskepticizma. Učešće je potvrdilo oko 80 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Bugarske a očekuje se i oko 30 učesnika iz Srbije.

Program će otvoriti predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja Stefan Gajić i direktor Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije Vladan Jeremić.

Partneri na projektu su Opština Tivat (Crna Gora), RIS Dvorac Rakičan (Slovenija), Opština Montana (Bugarska), Opština Kula (Bugarska), Opština Ružinci (Bugarska), Centar za inovacije i razvoj Vidin (Bugarska), Regionalna razvojna agencija i biznis centar 2000 Montana (Bugarska), Istorijski Muzej Bosna i Hercegovina (Bosna i Hercegovina), Opština Ernestinovo (Hrvatska), Opština Erdut (Hrvatska), Opština Probištip (Makedonija), Opština Kočani (Makedonija), Opština Berovo (Makedonija), Nacionalni Institut i Muzej Bitola (Makedonija), Opština Knjaževac (Srbija) i Institut za pogranična područja (Srbija).

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *