NEGOTIN: Spavanje u adaptiranim bačvama na Kusjaku (VIDEO)

Turistička ponuda Donjeg podunavlja od Golupca do Kladova, upotpunjena je neobičnim pansionom u naselju Kusjak. U blizini Đerdapa 2, neposredno iznad Dunava, možete odmarati i spavati u pravim vinskim bačvama.

Kažu da ko je jednom noćio u “Angelininom konaku” ponovo se ovde vraća. Tako su i Anja i Danijel iz obližnjeg Negotina odlučili da kraći prvomajski odmor provedu u prirodi kraj reke, a kažu da je san u ovim ogromnim bačvama, sladak i okrepljujući:

“Imate lep osećaj, nije nešto svakidašnje što možete da doživite, u svakom buretu je prozorče koje može da se otvori i zaista uopšte nije klaustrofobično”, kaže Anja Dejanović iz Negotina koja je ovde redovni posetilac. 

Njen prijatelj Danijel Zarev je dopunjuje:

“Jednostavno obožavam prirodu, Dunav i sve ovo što nas okružuje. Nije mi prvi put ovde, već nekoliko puta sam dolazio, spavali smo u ovim burićima…utisci su savršeni, lep je osećaj, udobno je.”

Ideju za ovaj neobičan smeštaj porodica Žikić dobila je od sina koji živi u inostranstvu i koji je na putovanjima video slične atrakcije za turiste. Domaćica kaže da je neverovatno koliko se mladima, naročito onima iz velikih gradova, dopada da nekoliko dana provedu u skromnijim uslovima: 

“Gosti koji dolaze ovde to su gosti kojima je dosadio taj komfor. Videli ste dole gde je ovaj apartman, a stranci kad dođu pošto odozdo kad idemo prvo to vide – apartman i kažu u redu je, ali kada ih upitam hoćete li ovo gore da pogledate, kažu može i kada vide ovo gore niko se ne vraća u ovaj apartman dole”, kaže Verica Žikić, vlasnica seosko turističkog domaćinstva “Angelinin konak”.

Sve je prilagođeno gostima i njihovim željama pa je za one koji ne mogu bez struje polovina smeštaja sa osvetljenjem. Tuširanje je takođe u buretu pod vedrim nebom, a hranu će vam spremiti domaćini ovog seoskog domaćinstva ukoliko ne želite sami da je pripremite kod njih. Odmor je, kažu, pravi samo ako ste slobodni da uživate u prirodi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *