Bibini programi na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke NJEGOŠ u Knjaževcu

Na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke NJEGOŠ počela je nova sezona edukativno zabavnih i informativnih programa za decu i mlade. 

Ovogodišnja generacija predškolaca druži se sa bibliotekarima u programu “Čitaonica igraonica”, učenicima petog razreda namenjen je program “Sve je kultura”, a budući srednjoškolci učestvuju u programu “Internetom do zanimanja”. U toku je i realizacija programa za učenike četvrtog razreda srednjih škola “Evropska unija”. Najmlađi srednjoškolci, učenici prvog razreda, biće u prilici da posle uskršnjeg raspusta pohađaju program “Kultura nadohvat ruke”. Planirani su novi susreti sa romskom decom u programu “Mačke peru veš – E muce thoven gada”. 

Deseta generacija “zavičajaca” završila je rad u radionicama “Zavičajnog pojmovnika” i za utorak, 20. mart u 12,30 priprema prezentaciju o znamenitostima Knjaževca i izložbu fotografija, pod zajedničkim nazivom “Šetajući gradom”. Prezentacija će biti održana u velikoj sali Doma kulture. Bibliotekari i najmlađi “zavičajci” poseban poziv za druženje i svojevrsnu šetnju kroz istoriju Knjaževca upućuju nastavnicima, svojim drugarima – učenicima šestog razreda i đacima petog razreda, koji će biti u prilici da u “Zavičajnom pojmovniku” učestvuju sledeće godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *