Majdanpek: Crveni krst dopremio pomoć do Topolnice i zaselaka (VIDEO)

Meštani sela Topolnica koje se nalazi na 40 kilometara od Majdanpeka, ovih dana su zbog obilnih snežnih padavina u teškoj situaciji, odsečeni od glavnih putnih pravaca, apoteka i prodavnica. Posebno je ugroženo 50-tak meštana koji žive na brdu iznad Topolnice i koji su udaljeni i do 8 kilometara od centra sela.

U cilju zbrinjavanja starijih ljudi, volonteri majdanpečkog Crvenog krsta su uz velike napore motornim sankama uspeli da se probiju do domaćinstva Zlatka Danilovića, kome su isporučili hranu i lekove. U pojedinim delovima ovog zaselka, visina smetova bila je i preko dva metra:

“Nije me niko posetio, samo vi sada. Vi iz Crvenog krsta, sankama ste došli. Oni su rekli i ranije da će da bude blaga zima a vidimo sada ona sve oštrija dodje. Iznenadila nas skroz”, kaže nam starina Zlatko Danilović iz Topolnice.

Pomoć merštanima u udaljenim majdanpečkim selima, organizovala je lokalna samouprava a akciju isporuke pomoći sprovode članovi obučene jedinice za delovanje u vanrednim situacijama, kaže Tanja  Golubović, sekretar Crvenog krsta u Majdanpeku:

“Članovi te jedinice za delovanje u nesrećama su ovih dana išli sa motornim sankama i dopremali hranu do udaljenih mesta gde nije moglo da se probije sa teškom mehanizacijom, onda do bolesnih ljudi dopremali su lekove i dalje su još uvek u stanju pripravnosti.”

Pre Topolnice, volonteri Crvenog krsta, sankama su se probili u selo Miroč. Njihova mobilna ekipa 24 sata  je u pripravnosti pa u ovoj humanitarnoj organizaciji kažu da će sve dok ne bude okopnilo, pomagati meštanima sela na periferiji Majdanpečke opštine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *