Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala početku radova na rekonstrukciji najveće zaječarske osnovne škole (VIDEO)

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić boravila je danas u Timočkoj Krajini. Ona je u Boru i Zaječaru razgovarala sa rukovodstvom ova dva grada a u Zaječaru je označila početak radova na rekonstrukciji osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada”.

Predsednici srpske vlade, Ani Brnabić, gradonačelnik Zaječara prezentovao je film koji govori o projektima i planovima komunalne infrastrukture i razvoja Zaječara. Premijerka je potom na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavila da je država ove godine za komunalnu izgradnju lokalnih samouprava izdvojila 30 puta više novca nego ranije i prenela informaciju gradonačelniku Ničiću da je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu danas raspisalo konkurs koji traje do 15. marta, za obnovu komunalne infrastrukture u opštinama i gradovima Srbije i da je za ove namene iz budžeta obezbedjeno 320 miliona dinara:

“Postoji nekoliko projekata koje mi zajedno implementiramo, pre svega preko Kancelarije za javna ulaganja. To je deo projekata koji su u okviru školske infrastrukture, deo projekata koji je u okviru zdravstvene infrastrukture, koji dobro napreduju.”

Gradonačelnik Boško Ničić je zahvalio premijerki na poseti i dosadašnjoj pomoći Vlade Srbije Zaječaru. On je istakao da je pored svih projekata na kojima se sarađuje sa Vladom, grad na Vanjinom jazu obezbedio lokaciju za izgradnju stanova za zaposlene u vojsci i policiji i da se nada da će i Zaječar biti obuhvaćen ovim državnim projektom:

“Ima puno prioriteta ali sigurno putna infrastruktura, vodovodna infrastruktura, objekti od javnog značaja jesu prioritet.”

Pre Zaječara premijerka je boravila u Boru gde je istakla da će Rudarsko topioničarski basen Bor, strateškog partnera dobiti do kraja ove godine. U komandnom centru nove topionice ona je rekla da očekuje da RTB ove godine u odnosu na prošlu poveća dobit za 15 odsto, kao i da se sa izborom strateškog partnera neće žuriti. Biće izabran onaj ko ponudi najbolje uslove, rekla je premijerka:

“Sa tim poslom svakako ne treba brzati. Ovo je značajno preduzeće ne samo za Bor i ovaj deo Srbije već i za celu Srbiju i svako brzanje može da dovede do nekih posledica koje ne treba da imamo. Dakle, na dobrom smo putu. Imamo zainteresovane strateške partnere i ja se radujem da uđemo u jedan novi investicioni ciklus.”

RTB Bor u društvenom bruto proizvodu Srbije učestvuje sa 0,8 odsto. U novu topionicu uloženo je oko 250 miliona evra a svega ne bi bilo bez pomoći države na čemu se premijerki zahvalio generalni direktor Blagoje Spaskovski:

“Posebno mi je zadovoljstvo da vam prenesem zahvalnost radnika RTB – a Bor, moju ličnu zahvalnost za sve ono što je Vlada i predhodna i sadašnja učinila za RTB Bor, da RTB Bor stane na zdrave noge. RTB  je stao na zdrave noge zahvaljujući povećanoj proizvodnji i povišenoj ceni i ispred svega podršci Vlade Republike Srbije. Hvala Vam veliko.” 

Predsednica srpske Vlade Ana Brnabić, označila je danas u Zaječaru početak radova na rekonstrukciji osnovne škole “Ljubica Radosavljević Nada” sagrađenoj još pre 45 godina. Vlada je  za ovu namenu preko Kancelarije za javna ulaganja obezbedila 143 miliona dinara a rok završetka radova je 180 dana. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *