Preminula tromesečna beba u Knjaževcu, roditelji lišeni slobode

Policija u Knjaževcu lišila je slobode D.J. (33) i njegovu vanbračnu suprugu M.J. (28) zbog sumnje da su kršenjem porodičnih obaveza odgovorni za smrt njihove tromosečne bebe.

Juče je u Knjaževcu preminula beba rođena novembra prošle godine. Kako pišu pojedini mediji roditelji su pozvali bolnicu i rekli da njihovo dete odbija da jede.  A prema informacijama koje smo dobili od direktorke Centra za socijalni rad u Knjaževcu Snežane Nikolić, lekari sa odeljenja pedijatrije Zdravstvenog centra Knjaževac pozvali su dežurnog radnika Centra i obavestili ga da je ova beba preminula. 

Inače, ova porodica ima još dva deteta, jedno je rođeno 2015. godine a drugo godinu dana kasnije i prema nezvaničnim informacijama deca su u njihovom domu  pronađena sa promrzlinama. Kako smo saznali, takođe od direktorke Centra za socijalni rad, ova deca su juče zbrinuta u Kliničko bolničkom centru Niš i stabilnog su zdravstvenog stanja. Takođe, nezvanično saznajemo i da ova porodica nije imala finansijskih problema.

Knjaževačka policija lišila je slobode roditelje preminulog deteta, a Osnovno javno tužilaštvo u Zaječaru odredilo je zadržavanje do 48 sati majci i ocu, koji su osumnjičeni za kršenje porodične obaveze, član 196, stav III, Krivičnog zakonika Srbije. Kako su nam rekli u tužilaštvu sutra će odlučivati o pritvoru a takođe napominju biće naložena i provera rada Centra za socijalni rad u Knjaževcu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *