Japanski 3D origami iz ruku vešte Ivane Milanović (VIDEO)

Ivana Milanović radi kao vaspitač u vrtiću Poletarac u Svrljigu, a slobodno vreme ispunjava pravljenjem figura u 3D origami tehnici. U labudove, ribe, žabe, sove, šolje, vaze i mnogo šta drugo što izrađuje, Ivana upotrebi od 100 do više hiljada papirnih delova.

Ivana Milanović iz Svrljiga je vaspitač. Obožava svoj posao u vrtiću, a u slobodno vreme oprobala se u nekim veštinama sa papirom, dok na internetu nije videla 3D origami. Ova japanska veština je privukla jer je videla da se kod nas malo ljudi bavi njome. Labud je bila prva figura koju je uradila, tada joj je trebalo 2 do 3 dana, a danas samo nekoliko sati. Radi ih raznim povodom, a najtraženije su sove i žabe. Ivana kaže da joj naručuju mladence za tortu, kupuju za rođendane, slave…

Za jednu veliku rodu ili cvet suncokreta potrebno je oko 4 hiljade delova od papira, a za male figure 100-ak. Za sečenje papira tu su uvek i članovi porodice, a najviše majka Gordana.

Ivanine 3 D origami figure izazivaju veliku pažnju, pa i nevericu da je sve ovo od papira. Kaže da većina misli da su figure heklane. Poneko pita i da li se peru vodom, a Ivana odgovara da su lake za održavanje – kada se napune prašinom jednostavno se izduvaju fenom. 

Za sada svoje papirne rukotvorine izlaže i prodaje na sajmovima, a u planu joj je i samostalna izložba.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *