Vladika Ilarion i gradonačelnik Ničić poželeli Zaječarcima srećno i blagosloveno Badnje veče i Božić (VIDEO)

“Neka svima bude blagosloven Božić, predstojeći praznici, Bogojavljanje i Savindan i da se gospod useli verom u srca naša, Hristos se rodi”, večerašnja je čestitka episkopa timočkog vladike Ilariona.

Danas u 18 sati od Saborne crkve krenula je litija ka centru grada, gde je na Trgu oslobođenja bilo svečano nalaganje badnjaka.

Nakon toga vladika Ilarion poželeo je srećno i blagosloveno Badnje veče i rekao da je velika radost videti veliki broj okupljenih, zato što tamo gde ima mnogo ljudi velika je i snaga koja nam je potrebna u tek započetoj godini. Ono što treba da činimo, poručuje vladika je da budemo u zajednici s Bogom.

U ranim jutarnjim časovima sveštenstvo Eparhije timočke i predstavnici grada Zaječara su u zajedništvu svetovne i duhovne vlasti, kako je rekao otac Igor isekli badnjak i on je tada poželeo srećan Badnji dan svim građanima, rano u zoru, pre izlaska Sunca. U skladu sa tradicijom od pre 15-ak godina, prema rečima gradonačelnika Boška Ničića, Eparhija Timočka i grad Zaječar zajednički učestvuju u činu sečenja badnjaka, a gradonačelnik je takođe ovom prilikom svima čestitao Badnji dan i Božić.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *