Knjaževac: Konkurs za dodelu novčane pomoći talentovanim srednjoškolcima i studentima

Opštinska komisija Knjaževac, objavila je KONKURS ZA DODELU NOVČANE POMOĆI TALENTOVANIM UČENICIMA I STUDENTIMA ZA OPŠTINU KNjAŽEVAC ZA ŠKOLSKU 2017/2018. GODINU.

Konkurs je raspisan za talentovane srednjoškolce i talentovane studente prvog stepena osnovnih akademskih studija. Novčana pomoć se dodeljuje za najviše 45 studenata i najviše 5 učenika. Učenici i studenti koji ostvaruju pravo na učeničku i studentsku stipendiju ili kredit kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, nemaju pravo na novčanu pomoć po osnovu ovog Konkursa.

Pravo na novčanu pomoć po osnovu ovog Konkursa ne mogu steći studenti prve godine studija.

Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti redovni učenici i studenti akreditovanih škola i fakulteta u Republici Srbiji koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Knjaževac, odnosno boravište za izbegla i interno raseljena lica, i da su u prethodnoj školskoj godini ostvarili sledeće rezultate:

1. Učenici srednjih škola koji su, pored odličnog uspeha, u prethodnoj školskoj godini na zvaničnim republičkim takmičenjima zauzeli jedno od prva tri mesta,

2. Studenti osnovnih akademskih studija prvog stepena koji su u prethodnim školskim godinama imali prosečnu ocenu najmanje 8, a nisu obnavljali godinu i imaju najviše dva zaostala ispita iz prethodne godine.

Period davanja novčane pomoći talentovanim učenicima i studentima traje deset meseci i stiče se po isteku školske godine u kojoj su ispunjeni uslovi za ostvarivanje ovog prava, pod uslovima da student i učenik nastave dalje školovanje.

Visina mesečne novčane pomoći studentu iznosi 5.000,00 dinara, odnosno 2.500,00 dinara za učenike.

Kandidat – učenik, prilikom prijavljivanja na konkurs, obavezno podnosi sledeća dokumenta:

-Prijavu,

-Uverenje o upisanom razredu i postignutom uspehu u prethodnom školovanju,

-diplomu sa zvaničnog republičkog takmičenja,

-Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period januar-jun 2017. godine (uverenje se dobija na pisarnici opštine Knjaževac),

-Fotokopiju ili očitanu ličnu kartu (ukoliko je sa čipom) roditelja ili staratelja.

Kandidat – student, prilikom prijavljivanja na konkurs, obavezno podnosi sledeća dokumenta:

-Prijavu,

-Uverenje o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija i postignutom uspehu u prethodnim godinama studija,

-Uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period januar-jun 2017. godine (uverenje se dobija na pisarnici opštine Knjaževac),

-Izjava kojom se potvrđuje da kandidat nije u radnom odnosu (izjava se daje na pisarnici opštine Knjaževac),

-Fotokopiju lične karte ili očitanu ličnu kartu (ukoliko je sa čipom).

Prijave sa potrebnom dokumentacijom predaju se pisarnici opštine Knjaževac do 22. decembra. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Komisija za dodelu novčane pomoći razmotriće prispele prijave, izvršiti bodovanje, sačiniti rang listu učenika i rang listu studenata koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje prava na novčanu pomoć. Rang liste se objavljuju na oglasnoj tabli opštine Knjaževac i zvaničnoj internet prezentaciji opštine Knjaževac www.knjazevac.rs.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *