Saši Mirkoviću godinu dana zatvora. Advokati odbrane najavili žalbu Višem sudu u Zaječaru (VIDEO)

Bivši predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković osudjen je danas u Osnovnom sudu u Zaječaru na kaznu od godinu dana zatvora dok je, njegova saradnica, članica gradskog veća Zaječara u prošlom sazivu, Milena Trajković, odlukom Veća sudija dobila kaznu od osam meseci uslovno, s tim da u roku od tri godine ne napravi nijedno krivično delo.

Advokati odbrane najavili su žalbu Višem sudu u Zaječaru za šta imaju rok od osam dana. Sam Mirković prvostepenu presudu prokomentarisao je kao političku odluku suda a čitav proces kao politički jer po njegovim rečima Tužilaštvo u procesu koji je počeo pre tri meseca, nije izvelo nijedan dokaz koji njega tereti za krivično delo zbog koga je bio optužen. Reč je naime o spornoj nabavci novogodišnjih paketića 2013. godine koji su plaćeni iz budžeta grada oko 14 miliona dinara. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *