Knjaževac: Kruna manifestacije ČAROBNE POLICE BIBI SLIKOVČICE je premijera predstave Lepa Lana, Kuvareva kći, u petak 17. novembra

Narodna biblioteka “Njegoš” predstojeće sedmice realizuje niz aktivnosti kao deo programa druge po redu Manifestacije dečjeg stvaralaštva “Čarobne police Bibi Slikovčice”. Slogan ovogodišnjeg okupljanja je “Odvrni knjigu do daske”.

U utorak, 14. novembra, u programu Poezija koja se vidi, biće organizovana kreativna radionica i izložba ilustracija Dušana Đurđeva. Početak je u 12,30 u Društvenom klubu Doma kulture.

Narednog dana, u sredu 15. novembra, u programu Bajka o kralju Džeriju, biće promovisana slikovnica Igora Kolarova, od 19 sati u Društvenom klubu Doma kulture.

Program u četvrtak, 16. novembra, počinje u 10 sati, u Velikoj sali Doma kulture, a publika će prvo prisustvovati otvaranju izložbe likovnih radova. Sledi pretpremijera predstave Lepa Lana, Kuvareva kći, a zatim i mini koncert Bibine muzičke družine. 

Ova predstava će premijeru imati u petak, 17. novembra, u 12 sati, a nakon izvođenja nastupiće svi učesnici Čarobnih polica i biće dodeljene nagrade i priznanja.

Inače, manifestacija dečjeg stvaralaštva “Čarobne police Bibi Slikovčice” u organizaciji knjaževačke biblioteke, ima aktivnosti tokom cele godine. U aprilu je bila premijera predstave “Priča o dve priče i čitanju” Bibine pozorišne družine, a tokom septembra organizovana je mala škola novinarstva na Dečijem odeljenju. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *