SUĐENJE ODLOŽENO, BRAČNI PAR MITROVIĆ PREGOVARA SA TUŽILAŠTVOM O PRIZNANJU KRIVICE (VIDEO)

Današnje suđenje u Osnovnom sudu u Zaječaru, Toplici i Snežani Mitrović, vlasnicima i zakonskim zastupnicima hotela Srbija Tis, optuženima zbog krivičnog dela oštećenja životne sredine, zapravo nije ni počelo, a već je odloženo. 

Ono što je u sudnici konstatovano je da je pristupio zamenik tužioca koji postupa u ovom predmetu, okrivljeni koji su pozvani nisu se pojavili, ali ni njihov branilac koji je juče dostavio svoje punomoćje za zastupanje i tražio odlaganje ovog suđenja kako bi mogao da se upozna sa predmetom.

Takođe, sud je konstatovao da postoji predlog odbrane i okrivljenih – bračnog para Mitrović, o zaključenju sporazuma o priznanju krivice. Kako smo čuli, tužilaštvo je isto upoznato sa tim predlogom i sve to je dovelo do toga da sudija Saša Živković odloži današnji glavni pretres i zakaže sledeći za dve nedelje, 9. novembra u 9 sati. 

Inače, za krivično delo oštećenje životne sredine, član 264. st.1 u vezi člana 33 KZ, zaprećena je kazna zatvora do 3 godine. 

Ovaj slučaj prati veliko interesovanje javnosti u Zaječaru, a Udruženje Za česme je obezbedilo stručnu pomoć poznatog beogradskog advokata Željka Ristića, koji će pratiti krivični postupak i pojašnjavati javnosti sve što se pred sudom dešava. U nastavku možete pogledati izjavu gospodina Ristića koju je dao odmah nakon glavnog pretresa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *