Knjaževac: Novi konkursi za poljoprivrednike

Opština Knjaževac raspisala je konkurse za dodelu subvenicija za podizanje višegodišnjih zasada voća i za podsticajna sredstava za jačanje udruženja iz budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Sredstva će biti iskorišćenja za subvencionisanje registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za kupljeni sadni materijal voća u iznosu od 80 odsto od vrednosti investicije, a najviše do 80.000 dinara. Konkurs je otvoren je do 16. oktobra.

Opština Knjaževac raspisala je i konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za jačenje postojećih udruženja u oblasti poljoprivrede. Subvencionisaće se proces konverzije i sertifikacije organske proizvodnje, podizanje i zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, organizovanje zajedničkog nastupa na tržištu, kao i uređenje prodajno – izložbenog prostora u većim gradovima. Ovaj konkurs otvoren je do 20. oktobra.

Konkursi su objavljeni na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac – www.knjazevac.rs, a detaljnije informacije mogu se dobiti u Agenciji za razvoj ili na telefon 019/731- 256.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *