Uređenje Trga Dimitrija Tucovića u Knjaževcu (VIDEO)

U Knjaževcu je u toku rekonstrukcija keja i trga Dimitrija Tucovića. Radovi su u okviru nastavka projekta uređenja integrisanog gradskog jezgra, a iz budžeta je za ovu namenu izdvojeno nešto manje od 10 miliona dinara.

Knjaževčani su posebno ponosni na Staru čaršiju i sedam mostova na Svrljiškom Timoku, zbog kojeg je ovaj grad poznat i kao “mala Venecija”. Ovaj deo se sada rekonstruiše ali će zadržati svoje glavne karakteristike.

“Podignuta je kamena kocka koja je bila denivelisana i biće vraćena nakon rekonstrukcije javne rasvete i vodovodnog sistema. Cela ulica pored keja biće popločana kockom, a trotoari pored lokala i keja behaton pločama”, objasnio je za T1 televiziju predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Radovi se izvode u okviru projekta uređenja integrisanog gradskog jezgra, a vrednost je nešto manja od 10 miliona dinara sa PDV-om. U nastavku ovog projekta, sledeće godine biće rekonstruisan drveni most kod Doma kulture i izgrađena brana koja će podići nivo Timoka, kaže predsednik Đokić.

 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *