Analiza bezalkoholnih pića i piva Ministarstva poljoprivrede

Analiza akcijske kontrole kvaliteta osvežavajućih bezalkoholnih pića i piva u originalnom pakovanju i rinfuzu, koju su prema postavljenom planu aktivnosti sproveli poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pokazale su da su svi uzorci zdravstveno ispravni.

Tokom ove akcije, kontrolisano je i uzorkovano 40 proizvoda osvežavajućih bezalkoholnih pića i 26 piva na teritoriji Srbije.

Od 40 uzorkovanih proizvoda osvežavajućih bezalkoholnih pića, 1 proizvod po kvalitetu ne odgovara tehničkim parametrima, odnosno ima više boje i zaslađivača, 1 proizvod po mikrobiologiji ne zadovoljava tehničke propise (prisustvo nedozvoljenih kvasaca) i kod 4 proizvoda konstatovano je da nema odgovarajuće deklaracije.

Od 16 uzorkovanih rinfuz piva koje proizvode mini pivare konstatovano je da po kvalitetu svi proizvodi odgovaraju tehničkim propisima, a da jedan proizvod nema odgovarajuće deklaracije.

Od 10 uzorkovanih piva u originalnom pakovanju, analize su pokazale da 2 proizvoda nemaju odgovarajuće deklaracije u skladu sa tehničkim propisima, dok mikrobiološki svi proizvodi zadovoljavaju kriterijume.

http://www.minpolj.gov.rs/svi-uzorci-osvezavajucih-bezalkoholnih-pica-i-…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *