Nakon pauze ponovo DANI BRESTOVAČKE BANJE

U Brestovačkoj banji kod Bora narednog vikenda, u subotu 19. avgusta biće održani “Dani Brestovačke banje”. Nakon pauze koja je napravljena u organizovanju ove manifestacije u banji će tog dana biti obeleženo i 180 godina od podizanja Konaka kneza Miloša Obrenovića. Svečano otvaranje je u 12 sati.

Jednodnevni program obogatiće otvaranje prodajne izložbe suvenira i predmeta starih zanata, pripremanje tradicionalne hrane, zatim nastup kulturno-umetničkih društava i paljenje preobraženjske vatre na ušću Brestovačke reke i Pujice.

U Konaku kneza Miloša posetioci će moći da razgledaju stalnu postavku “Brestovačka banja u doba kneza Miloša” a u Turskom hamamu “Hamam u doba kneza Miloša”.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija “Bor” i Centar za kulturu opštine Bor, generalni pokrovitelj je borska opština. 

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *