GIK: Izveštaj o ukupnim i konačnim rezultatima izbora u Zaječaru (VIDEO)

Gradska izborna komisija grada Zaječara je na današnjoj sednici utvrdila Izveštaj o ukupnim i konačnim rezultatima lokalnih izbora održanih u Zaječaru 23. aprila.

Prva je Grupa građana „Boško Ničić-Pokret za Krajinu“ koja je osvojila 18 mandata, sa osvojenih 7.358 glasova, druga je izborna lista je „Aleksandar Vučić brže, jače, bolje“ kojoj pripada 18 mandata, na osnovu osvojenih 7.105 glasova, treća lista je Koalicija „Dr Nenad Ristović-Pobeda za naš grad“ sa osvojenih 3.869 glasova i 9 mandata, četvrtoj listi  „Ivica Dačić-SPS-JS“, pripada 5 mandata, sa osvojenih 2.142 glasa. Peta je „Partija ujedinjenih penzionera Srbije-Milan Krkobabić“ sa 557 osvojenih glasova, šesta Grupa građana „Dosta je bilo-Saša Radulović“ 556, sedma Saša Mirković –Istrajno i časno za život“ 451 glas, osma je „Dveri, Demokratska stranka Srbije, Vlaška narodna stranka“ sa 357 glasova i “Srpska radikalna stranka – Dr Vojislav Šešelj“ sa osvojenih 283 glasa.

Nakon ovog izveštaja o ukupnim i konačnim rezultatima izbora koji se objavljuju u Službenom listu grada Zaječara, ukoliko nema prigovora u roku od 24 sata, sledi odluka GIK-a o dodeli mandata, a onda se uručuju uverenja budućim odbornicima, čime počinje da teče rok od 15 dana do kada treba održati konstitutivnu sednicu.

Prema rečima Slavke Stojanović, predsednice GIK-a, konačni rezultati se objavljuju tek danas, nakon što je Upravni sud odbio kao neosnovane tri žalbe članova Grupe građana “Saša Mirković –Istrajno i časno za život”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *