Knjaževac: Pobeda volje i snage u paraolimpijskom bench press-u (VIDEO)

U okviru Majskih svečanosti povodom Dana opštine, Knjaževac je bio domaćin II. Otvorenog međunarodnog prvenstva u paraolimpijskoj disciplini “Bench Press” po IPC pravilima, u organizaciji Pauerlifting saveza osoba sa invaliditetom. 

Učestvovalo je više od 30 takmičara iz 8 klubova iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije. Srbija je ekipno izborila prvo mesto, drugo mesto zauzela je reprezentacija Bugarske, treće mesto pripalo je reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dok je četvrto mesto zauzela reprezentacija Makedonije. 

U konkurenciji muškaraca za najjačeg juniora proglašen je Daniel Biserov član kluba “Vidin” iz Bugarske sa podignutih 70 kg. 

U konkurenciji muškaraca za najjačeg seniora proglašen je Miloš Simonović član Fitness Centra ABC “Vranje” iz Srbije sa podignutih 125 kg.

U konkurenciji muškaraca za najjačeg veterana proglašen je Vojislav Ilić član Kluba dizača tegova “Niš” iz Srbije sa podignutih 87.5 kg.

U konkurenciji žena za najjaču seniorku proglašena je Zulijeta Jovanovski članica kluba Strumicki Strumica iz Makedonije sa podignutih 25 kg.

U konkurenciji žena za najjaču veteranku proglašena je Vesna Nikić članica kluba Pauerlifting klub “Knjaževac” iz Srbije sa podignutih 65 kg.

U revijalnom delu nastupili su predstavnici borilačkih klubova: Aikido klub „Knjaževac“, Karate klub „Musashi“, Kick box klub „Tor“ Zajecar.

Sredstva prikupljena na ovom prvenstvu od strane humanih sugrađana u vidu dobrotvornih priloga na ulazu, su donirana za lečenje male Anđele Đošić iz Knjaževca (11) koja boluje od leukemije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *