Majske svečanosti povodom Dana opštine Knjaževac

Obeležavanjem gradske slave – Đurđevdana, minulog vikenda u Knjaževcu su počele tradicionalne majske svečanosti. Tokom narednih 10-ak dana biće organizovane brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije.

Večeras u 18 sati, na gradskom trgu u Knjaževcu, zakazano je otvaranje Majskog bazara, a sutra od 11 sati, u glavnoj ulici se održava Festival sporta.

U petak, 12. maja, Knjaževac je domaćin takmičenja “Zvuci trube sa Timoka”, koje ujedno predstavlja kvalifikacije za Guču. Samom takmičenju trubača prethodiće revija oldtajmera i defile učesnika. Sutradan, u subotu 13. maja, na bazenu se održava kulinarsko takmičenje “Tozin lonac”, a za večernje sate predviđen je koncert grupe Kerber u centru Knjaževca.

U nedelju, 14. maja, predviđeno je Međunarodno prvenstvo u benč presu osoba sa invaliditetom, dan kasnije program pod nazivom “Riznica” priprema Udruženje “Izvor”, a najmlađi osnovci 16. maja obići će Etno park u Ravni.

Dan opštine Knjaževac obeležava se 17. maja svečanom akademijom. Dan kasnije igra se tradicionalno finale opštinskog fudbalskog kupa, a majske svečanosti završavaju se 19. maja pozorišnim predstavama za decu i plesom maturanata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *