Posmatračka misija CRTA: Glasanje u Zaječaru u skladu sa zakonskim procedurama, na nekoliko biračkih mesta zabeležene manje ili veće nepravilnosti (VIDEO)

Biračka mesta u Zaječaru otvorena su za glasanje na lokalnim izborima saopštila je CRTA posmatračka misija «Građani na straži». Na svih 69 biračkih mesta posmatračima je dozvoljen pristup i posmatranje izbornog dana. Pravo glasa na lokalnim izborima u Zaječaru ima ukupno 53.288 građana, a na izborima učestvuje devet izbornih lista.

Skoro sva biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme. Posmatrači, koji su raspoređeni na svim biračkim mestima u Zaječaru, javljaju da su vreće sa izbornim materijalom bile zatvorene prilikom prijema. Sedam biračkih mesta u Zaječaru nije pripremljeno u skladu sa propisanim procedurama. Na otvaranju šest biračkih mesta nisu bili prisutni svi članovi stalnog sastava biračkog odbora.

Na četiri biračka mesta zabeležene su ozbiljnije nepravilnost poput nepropisno uređenog mesta za glasanja i sugerisanja biračima za koga da glasaju od strane članova biračkog odbora. Na još tri biračka mesta zabeležni su slučajevi vođenja kampanje na manje od 50 metara od biračkog mesta.

Lokalni izbori se danas održavaju, pored Zaječara gde CRTA posmatračka misija “Građani na straži” ima raspoređene posmatrače, i u Kosjeriću, Vrbasu, Kovinu i Odžacima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Izbori 2017 Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *