Za česme: Utvrditi ko je oštetio česmu kod Zelengore

Povodom oštećenja arteske česme kod Zelengore i špekulacija na društvenim mrežama o ovom događaju, Udruženje Za česme obratilo se Saopštenjem u kome od PU Zaječar traži da se utvrdi kako je došlo do oštećenja česme, a od aktera lokalnih izbora u Zaječaru da ne politizuju činjenicu da je česma oštećena. Saopštenje vam prenosimo u celosti:

“Udruženje Za česme”, traži od PU Zaječar da utvrdi kako je došlo do oštećenja česme u Hajduk Veljkovoj ulici kod kafane Zelengora. Ovom prilikom apelujemo na sve aktere lokalnih izbora u Zaječaru da ne politizuju činjenicu da je česma oštećena i da podrže naš zahtev da se utvrde okolnosti pod kojima se to dogodilo.

Smatramo da pitanje zaštite arteskih česama ne sme da bude političko pitanje, jer su česme najveće prirodno dobro grada i pripadaju svim građanima. Zbog špekulacija koje su se u toku jučerašnjeg dana pojavile na društvenim mrežama još jedanput ponavljamo da naše Udruženje nema saznanja o eventualnim počiniocima, ali da poučeni ranijim iskustvima kada je naša borba za zaštitu česama bila povod za prljavu političku kampanju koju su vodili pojedini lokalni političari, ni ovog puta ne isključujemo takav scenario. Upravo zbog toga je važno da se utvrde tačne okolnosti pod kojim je ova česma oštećena.

Udruženje Za česme se zahvaljuje ekipi Vododovoda koja je u toku jučerašnjeg dana popravila česmu tako da građani mogu nesmetano da je koriste.”

 

 

LINK ZA FAJL » za_cesme_-_saopstenje.docx


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *