Počinje suđenje Goranu Krstiću, predsedniku Privrednog suda u Zaječaru za primanje mita

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne suđenje predsedniku Privrednog suda u Zaječaru Goranu Krstiću i još dvojici optuženih za primanje mita i trgovinu uticajem. Na optuženičkoj klupi pored Krstića naći će se i bivši predsednik opštine Bor Branko Rankić i stečajni upravnik preduzeća “Polet” S. I. Oni su bili uhapšeni u decembru prošle godine, a Krstić se nalazi u kućnom pritvoru od 17. februara uz elektronski nadzor.

Optužnica tužilaštva za organizovani kriminal nije javno objavljena, a nakon hapšenja, ministar unutraššnjih poslova Nebojša Stefanović je saopštio da se oni sumnjiče da su koristeći službeni položžaj i uticaj, u nameri da pribave sebi novčanu nagradu, omogućili Danojli M. da bude jedini kupac imovine preduzeća “Polet”, koje je u stečaju. Predsednik suda je, koristeći svoj uticaj, posredovao i uticao na stečajnog upravnika da imovinu stečajnog dužnika proda neposrednom pogodobom, kako bi se eliminisali drugi zainteresovani kupci, rekao je tada Stefanović. On je precizirao da postoji sumnja da su Krstić i Rankić za to primili 13.000 evra, odnosno da je od te svote Krstić za sebe zadržžao 10.000, a preostalih 3.000 Rankić.

Pored toga, stečajni upravnik I.S. je omogućio oštećenoj D.M. da kupi imovinu ” Poleta” neposrednom pogodbom, za šta je zahtevao 3.000 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *