Ukradeno više hiljada evra korisnicima Gerontološkog centra u Knjaževcu (VIDEO)

U Gerontološkom centru u Knjaževcu ovih dana otkrivena je velika kradja. Istraga je i dalje u toku, ali se osnovano sumnja da je blagajnica ovog centra, zloupotrebila službeni položaj i iz kase, u kojoj se čuva novac korisnika, uzela više hiljada evra.

U Gerontološkom centru u Knjaževcu,trenutno boravi oko 230 ljudi i svi oni imaju deponovan novac u sefu, koji im se po potrebi  isplaćuje za osnovne potrepštine i lekove. Da neko krade novac iz tog sefa, u centru su posumnjali kada blagajnica nije realizovala  jednu veću isplatu i odmah su, prema rečima Saše Ignjatovića, direktora centra, organizovali vanredni popis kojim je ustanovljeno da nedostaje novac.

Blagajnica, koja je u centru radila od 2014. godine, je, nakon što je saznala za popis, sama otišla u policiju i prijavila da nedostaje novac u kasi, a nakon toga i sama zatražila prekid radnog odnosa, a pre nekoliko dana na račun Gerontološkog centra i uplatila 300.000 dinara. Ignjatović je istakao i da bez obzira o kojoj se sumi radi, ni jedan korisnik centra neće biti oštećen.

Nakon kompletne analize popisa i utvrdjivanja tačne sume koja nedostaje, Gerontološki centar će podneti krivičnu prijavu, a svu prateću dokumentaciju predaće policiji i javnom tužiocu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Hronika Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *