Zaječarcu Mladenu Šljivoviću nagrada za pripovetku “Viktorova ljubav”

Ovogodišnja književna nagrada Resavske biblioteke u Svilajncu pod nazivom “Andra Gavrilović 2016”, pripala je Mladenu Šljivoviću iz Zaječara za pripovetku “Viktorova ljubav”. Uručenje nagrada svim dobitnicima ovogodišnjeg konkursa i promocija Zbornika “Crte i reze 8” biće održana u Svilajncu krajem marta.

Nagrada “Andra Gavrilović” dodeljuje se već osam godina za prozno stvaralaštvo na srpskom jeziku, a stvaraoci konkurišu sa pripovetkama i kritikama. Na konkursu 2016. učestvovalo je 118 autora, a pristiglo je 18 književnih kritika i 100 pripovedaka. Žiri je radio u sastavu: književnik i urednik Marko Demić, književni kritičar Gojko Božović i bibliotekar Olivera Mijailović.

Mladen Šljivović je rođen u Zaječaru 1980. godine. pobednik je XX festivala “Dani poezije u Zaječaru” 2005. godine, drugonagrađeni na “Ratkovićevim večerima poezije” u Bijelom Polju 2005. godine. Za knjigu “15 razglednica za 12 adresa” dobitnik je “Matićevog šala” u Ćupriji 2006. godine, kao i nagrade “Aladin Lukač” 2007. godine u Novom Pazaru. Dobitnik je nagrade Grada Zaječara za 2007. godinu.

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *