Ivan Joković: Ostavka gradonačelnika je tehnički detalj kojoj ne pridajemo važnost

Povodom jučerašnje ostavke gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića zabeležili smo reagovanje odbornika Ivana Jokovića, šefa odborničke grupe “Zajedno za Zaječar” u Skupštini grada Zaječara.

“Smatram da je to tehnički detalj kome ne pridajemo važnost. To je samo prvi korak ka raspisivanju vanrednih izbora u Zaječaru, tako da se održe kada i predsednički, što jeste racionalno sa stanovišta troškova. Pokret “Zajedno za Zaječar Ivan Joković” s radošću iščekuje prevremene izbore i svaki korak u tom pravcu pozdravljamo.”

Inače, gradonačеlnik Vеlimir Ognjеnović podnеo jе, kako smo nezvanično saznali, nеopozivu ostavku na ovu funkciju juče popodne na kraju radnog vremena, predavši pismenu ostavku gradskoj službi. Po Zakonu o lokalnoj samoupravi Ognjеnović će ostati na mеstu vršioca dužnosti gradonačеlnika svе do izbora novog. Ukoliko odbornici Skupštinе grada nе izabеru novog gradonačеlnika u roku od 30 dana, stvara sе zakonska mogućnost za uvođеnjе privrеmеnе upravе i raspisivanjе lokalnih izbora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *