Stanje na putevima za četvrtak, 19. januar

U istočnoj Srbiji je oblačno vreme i pada sneg umerenog intenziteta, a na celoj teritoriji duva umeren do jak vetar koji mestimično stvara nanose do pola metra.

Prema informacijama Odeljenja za vanredne situacije zaječarskog Okruga, na putu ka Crnom Vrhu dolazi do zastoja od sat vremena zbog nanosa snega do jednog metra. Na deonici od raskrsnice za Rujište do Nikolinca obustavljen je saobraćaj zbog olujnog vetra i nanosa snega do 2 metra, ali na pomenutoj deonici nema naseljenih mesta tako da niko nije ugrožen. Takođe, na deonici Grza-Bogovinska petlja i putnim pravcima Negotin-Zaječar i Bor-Zaječar, obavezna je upotreba lanaca za vozila na motorni pogon koja vuku priključna vozila ili poluprikolicu.

Kolovozi I prioriteta su pod raskvašenim snegom 1-3 cm. Na putevima II prioriteta ima snega od 5-10 cm, uz mestimične nanose do pola metra.  Visina snega od 5 do 10 cm je na kolovozima III prioriteta, mestimično i preko 10 cm (u višim predelima).  Vidljivost je smanjena zbog snega koji konstantno pada, posebno na putu Paraćin-Zaječar gde duva jak istočni vetar, na oko 30 metara. 

Kako saznajemo od PZP-a Štrabag, tokom noći ćišćene su ulice I,II i III prioriteta od raskvašenog snega. Zbog snežnih padavina koje su počele u ranim jutarnjim časovima i poleđivanja ulica, putari PZP-a su preventivno posipali so na ulicama I prioriteta i kritičnim mestima u gradu.

Dva kamiona su i danas u obilasku i čišćenju opštinskih i lokalnih puteva u Salaškom delu i to:

Prvi kamion: V. Jasikova – M. Jasikova – Glogovica – Salaš – Metriš – Brusnik Ž. stanica – Tabakovac u povratku V. Jasikova – Glogovica – Salaš

Drugi kamion: V. Jasikova – Salaš – Metriš – Klenovac – Brusnik – Tabakovac i vraća se istom relacijom nazad.

Jedan kamion sa solanom ide pravcem Vrbica-Stubal-Marinovac-Zagradje-Vratarnica i posipa mešavinu rizle i putne soli. Takodje, obilazi se i deonica Bratujevac-Leskovac, Gornja Bela Reka – Lenovac.

Zbog vetra i konstantnih snežnih padavina na putevima ima snežnih nanosa pa se vozači upozoravaju na oprez.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *