Opozicija danas napustila sednicu Skupštine grada Zaječara (VIDEO)

Odbornici opozicije danas su napustili sednicu Skupštine grada Zaječara jer nije ispoštovan njihov predlog da se 3. tačka dnevnog reda – Pretres predloga o javnom zaduženju grada odloži za sutra, kada bi se, kako je predložio šef odborničke grupe “Zajedno za Zaječar” Ivan Joković, sazvala hitna sednica. Naime, predstavnici opozicije smatraju da gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenovića na današnjem zasedanju nije izneo dovoljno detalja o kreditu koji će grad podići sutra i zato su odlučili da ne učestvuju u daljem radu.

Gradonačelnik je inače u svom izlaganju, pored kredita govorio i o tome da je zadovoljan što su sve škole odblokirane, da će se naredne godine više izdvajati za održavanje gradskih i seoskih puteva i da se razmišlja o postavljanju led sijalica na gradsku rasvetu i uvođenju video nadzora u centru grada.

Na sednici je takođe razmatrano izvršenje budžeta za prvih devet meseci a izglasane su tačke koje se tiču imenovanja predsednika i člana Upravnog odbora Istorijskog arhiva Timočka Krajina i rešenja o razrešenju i imenovanju članova  u nekoliko školskih odbora osnovnih škola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *