Novčana pomoć Opštine Knjaževac učenicima i studentima

Opština Knjaževac objavila je Konkurs za dodelu novčane pomoći talentovanim učenicima i studentima, kao i učenicima i studentima deficitarnih zanimanja za školsku 2016-2017. godinu. Novčana pomoć se dodeljuje za najviše 45 studenata i najviše 5 učenika, odnosno za ukupno 50 korisnika. Visina novčane pomoći za studente je 5.000, a za učenike 2.500 dinara. Novčana pomoć dodeljuje se za sledeća deficitarna zanimanja: diplomirani farmaceut i diplomirani socijalni radnik.

Pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti učenici srednjih i osnovnih škola koji su, pored odličnog uspeha u prethodnoj školskoj godini, na zvaničnim republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta, studenti koji su u prethodnim godinama studija imali prosečnu ocenu najmanje 8,00 a nisu obnavljali godinu i imaju najviše dva zaostala ispita iz prethodne godine i učenici srednjih škola, odnosno studenti koji su u prethodnoj školskoj godini na zvaničnom međunarodnom takmičenju osvojili jedno od prva tri mesta.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Komisiji najkasnije do 17. novembra ove godine. Kompletan konkurs može se preuzeti na sajtu opštine Knjaževac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *