Kreće PRKOS u Knjaževcu – pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta

Danas u Knjaževcu počinje Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta. To je ujedno i treći deo ovogodišnjeg 55. Festivala kulture mladih Srbije. Ljubitelji pozorišne umetnosti u Knjaževcu, do 2. septembra, biće u prilici da pogledaju šest pozorišnih predstava u okviru Festivala PRKOS.

Ovogodišnji selektor Vladimir Putnik izabrao je pet predstava koje zbirno nose naziv Festival pobednika, s obzirom da su, kao celina, ili pojedini njihovi akteri nagrađivani na brojnim dosadašnjim smotrama.

Program u ponedeljak, 29. avgusta, otvara beogradski Teatar 5 sa predstavom Opera za tri groša, u utorak nastupa Dramski studio BIS, takođe iz Beograda, koji će izvesti predstavu Kaznena subota. Članovi pozorišta Bora Stanković iz Vranja knjaževačkoj publici predstaviće se u sredu komadom Vođa, dok su u četvrtak na programu dve predstave – Čekajući Godoa Akademije umetnosti Priština – Zvečan u 20 i Ministarka Gradskog pozorišta Trebinje u 22 sata i 30 minuta. Program u petak zatvaraju glumci Centra za negovanje tradicije Kragujevac predstavom Kamen za pod glavu.

O najboljim predstavama 55. Festivala kulture mladih Srbije odlučivaće glumci Katarina Žutić, Ivan Bekjarev i Milan Caci Mihailović.  

U ponedeljak, utorak, sredu i petak predstave počinju u 21 čas, a cena ulaznice je 50 dinara. Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za razvoj amaterskog stvaralaštva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *