Drugi deo 55. Festivala kulture mladih u Knjaževcu od 5. do 9. avgusta

Predstavljanjem knjige “Veče u Vitaniji” Spasoja Joksimovića, prošlogodišnjeg dobitnika “Timočke lire”, sutra u 19 sati, u Knjaževcu počinje “druga trećina” 55. Festivala kulture mladih Srbije, koja se završava u utorak, 9. avgusta.

Ova promocija je u holu Doma kulture, a publika se u 20,30 seli na plato Doma gde će nastupiti Divna Ljubojević, interpretatorka duhovne muzike i hor Melodi, kao i hor Zaječarske eparhije.

U 22 sata u Gurgusovačkoj kuli počinje koncert “Crvene jabuke”.

Subotnji program festivala počeće “Timočkom lirom” – nastupom mladih pesnika i solista klasične muzike TwoFourTwelve, a na Gurgusovačkoj kuli nastupiće “Ničim izazvan” i Dejan Cukić i “Spori ritam bend”.

U nedelju su od 20,30 na platou predviđene plesne i Škole folklora Doma kulture “Knjaževac” i KUD-a “Kopaonik” iz Leposavića, a od 22 sata su koncerti “School bus” i “Hladno pivo” na Gurgusovačkoj kuli.

Koncert Muzičke škole “Predrag Milošević” iz Knjaževca, na platou ispred Doma kulture biće u ponedeljak uveče, a program na Gurgusovačkoj kuli prirediće Dream band i Milica Todorović, solista narodne muzike.

Poslednje večeri, u utorak, publika će od 20,30 uživati u koncertu Narodnog orkestra RTS-a sa solistima narodne muzike, a Kula je od 22 sata rezervisana za TwoFourTwelve i Željka Vasića.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *