55. Festival kulture mladih Srbije u Knjaževcu počinje 8. jula

Knjaževac će ovog leta 55. put biti domaćin Festivala kulture mladih Srbije. Koncepcija Festivala promenjena je u smislu što će se njegovi programi dešavati kontinuirano od jula do sredine septembra.

Festival počinje sutra izložbama i filmovima, a takozvani “udarni” programi dešavaće se od 4. avgusta u Gurgusovačkoj kuli.  Biće koncerata narodne muzike, rok muzike, di džej večeri. Tradicionalna “Timočka lira” biće na platou Doma kulture, sa najboljim mladim pesnicima. Na programu svečanog otvaranja imaćemo naše svetski poznate izvođače, najavljuje Jovan Isakov, predsednik Skupštine ove najveće republičke smotre stvaralaštva mladih.

Protekle godine pokrenut PRKOS – takmičenje omladinskih pozorišta, pomeren je za kraj avgusta i početak septembra.

Otvaranje prvog dela Festivala je sutra uveče u Domu kulture, od 20,30, izložbom fotografija koje svedoče o pet i po decenija ove manifestacije. U nastavku programa biće emitovani novi crtani sinhronizovani filmovi na platou ispred Doma, a u 22 sata na programu je igrani film Živojina Pavlovića “Zaseda” u kome su statirali mnogi Knjaževčani.

Do srede 13. jula publika će videti još nekoliko klasika domaće kinematografije, kao i najnovijih filmskih ostvarenja, kao što su “Burek” i “Deadpool” Tokom dana na filmskim radionicama zainteresovani posetioci biće upoznati sa nepoznatom istorijom filma. Selektor filmova na ovogodišnjem festivalu je reditelj Zoran B. Petrović.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *