Festival folklora ORFEO sredinom jula u Majdanpeku

Ovogodišnji Internacionalni festival „ORFEO“ IV 2016. biće održan u Majdanpeku od 12. do 16. jula. Kako je najavljeno, ove godine učestvovaće ansambli iz Bugarske, Kolumbije, Kostarike, Rumunije, Čilea, Šri Lanke i Srbije.

„ORFEO“ je tradicionalna manifestacija koja u skladu sa prvobitnom idejom okuplja folklorne trupe iz svih podunavskih zemalja i iz celog sveta. Poznavanje i valorizacija autentičnih folklornih kreacija, stimulisanje i razvijanje kreativnosti, promocija mladih u kulturi i umetnosti, poštovanje i prenošenje tradicionalnih običaja sa generacije na generaciju, poboljšanje saradnje između svih faktora uključenih u formiranje mladih naraštaja predstavljaju uslove i kriterijum za učešće na „ORFEO“ festivalu i sigurno će svi poklonici poštovanja etno tradicije uživati tokom trajanja festivala.
 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *