Odložena konstitutivna sednica SO Knjaževac

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Knjaževac, koja je trebalo da bude održana danas, odložena je za subotu, 18. jun. Kako je medijima rečeno, novoformiranoj većini, koju će činiti SNS i Knjaz, ostavljeno je još malo vremena za dogovor i pripremu predloga u skladu sa skupštinskim poslovnikom.

Kako javlja portal Knjaževac info, u polupraznoj sali danas su bili samo odbornici koalicije “Za Knjaževac zajedno” i Socijalističke partije Srbije, koji će biti nova opozicija u Skupštini opštine Knjaževac. Odlaganjem konstituisanja lokalnog parlamenta, novoformiranoj većini, koju će činiti Srpska napredna stranka i Narodni pokret “Knjaz”, ostavljeno je još malo vremena da, u skladu sa poslovnikom, pripremi svoje predloge, rekao je dosadašnji predsednik Skupštine Dragan Mančić.

Skupštinska većina jeste formirana i moja pretpostavka je da su oni uzeli još malo vremena da finiširaju dogovor. Potpuno je legitimno što smo danas odložili sednicu, bitno je da postoji većina i verujem da će oni u narednom periodu raditi valjano. Nezvanično, čuje se da je došlo do političkih transformacija, a u subotu ćemo videti šta će se desiti. Koalicija “Za Knjaževac zajedno” će u narednom periodu nastupati iz perspektive agresivno-konstruktivne opozicije, radeći ono što je u interesu građana.

Informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama o potvrđivanju koalicije SNS-Knjaz i automatskom prelasku Knjaza u redove naprednjaka, nisu želeli da komentarišu ni Miroljub Mihajović ni Milan Đokić, ali jeste lider SPS-a Darko Živković.

Posle prelaska Knjaza i Milana Đokića u SNS postavlja se pitanje potrebe za bilo kakvim izborima. Više od polovine građana naše opštine glasalo je da se nešto menja, ali sada sam siguran da se ništa neće promeniti. Mi smo upozoravali da će se nešto ovako dogoditi, ali izgleda da nas građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili. Mi ćemo, kao odbornička grupa, biti konstruktivna opozicija.

Nova konstitutivna sednica Skupštine opštine Knjaževac zakazana je za subotu, 18. jun u 11:00 časova.

Izvor: knjaževacinfo.rs  Foto: knjaževacinfo.rs 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *